چالشهای اقتصادی چین: کاهش صادرات و افزایش چشمگیر واردات در جولای
در ماه جولای، صادرات چین به پایینترین میزان رشد خود در سه ماه گذشته رسید، در حالی که واردات با افزایش چشمگیری همراه بود که تعجب بسیاری از تحلیلگران را برانگیخت. این تغییرات، تصویری پیچیده از دومین اقتصاد بزرگ جهان ارائه میدهد که همچنان با چالشهای متعددی برای بازگشت به روند صعودی خود پس از همهگیری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکند.
طبق گزارشهای اخیر گمرک چین، صادرات این کشور در ماه جولای نسبت به سال گذشته تنها ۷ درصد رشد داشته است. این نرخ رشد که کمتر از انتظارها بود، پایینترین میزان رشد صادرات از ماه آوریل تاکنون به شمار میرود و نشاندهنده کاهش سرعت در بازاری است که همواره به عنوان موتور محرک اقتصادی جهانی شناخته میشود. در مقابل، واردات چین با رشدی خیرهکننده به میزان ۲/۷ درصد مواجه شد، که این میزان بیشترین رشد واردات در سه ماه گذشته بوده است. این آمار در حالی اعلام شد که انتظار میرفت صادرات چین به میزان ۷/۹ درصد و واردات آن تنها ۵/۳ درصد افزایش یابد.
در ماه ژوئن، صادرات چین با رشد ۶/۸ درصدی همراه بود، در حالی که واردات ۳/۲ درصد کاهش یافته بود. این تغییرات در ماه جولای نشان میدهد که واردات به شدت رشد کرده و در حال حاضر سریعترین سرعت خود را در سه ماه گذشته تجربه کرده است. در همین حال، مازاد تجاری چین نیز در ماه جولای به ۶۵/۸۶ میلیارد دلار کاهش یافت که کمتر از پیشبینیها و همچنین میزان ثبت شده در ماه ژوئن بود.
با وجود تلاشهای گسترده دولت چین برای تحریک تقاضای داخلی و بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد پس از همهگیری، به نظر میرسد این کشور هنوز نتوانسته است به طور کامل از رکود ناشی از بحرانهای اخیر عبور کند. نگرانیهای مداوم در مورد بازار دارایی و ترس از بیکاری همچنان بر اعتماد مصرفکنندگان سایه افکنده است و روند بازگشت اقتصادی را با چالش مواجه کرده است.
کاهش مازاد تجاری چین در ماه جولای، موضوعی است که همواره مورد توجه تحلیلگران اقتصادی، بهویژه در ایالات متحده، بوده است. آمریکا بارها این مازاد تجاری را به عنوان نشانهای از مزایای تجاری شرکتهای چینی مطرح کرده است. اقتصاد چین در سه ماهه دوم سال جاری تنها ۷/۴ درصد رشد کرد که این نرخ رشد کمتر از حد انتظار بوده و همچنان فشارها برای سیاستگذاران چینی به منظور ارائه حمایتهای بیشتر برای دستیابی به هدف رشد سالانه ۵ درصدی را افزایش داده است.
کاهش حجم واردات آمریکا از چین، عمدتا به سبب تداوم تنشها بوده است که با درگیریهای تجاری و اعمال تعرفهها تشدید شده است. اعمال تعرفههای ۶۰درصدی بر واردات از چین در دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸، منجر به افزایش قیمت این محصولات برای آمریکاییها شد. در تداوم اقدامات ترامپ، دولت بایدن نیز همچنان به اعمال فشار بر شرکتها به منظور بازگرداندن خط تولید خود به آمریکا یا تولید محصولات در «کشورهای دوست» و متحدان آمریکا ادامه داده است.
این اقدامات منجر به کاهش حجم تجارت با چین برای کالاهای با تعرفه بالا شده است؛ در حالیکه این رقم برای کالاهای بدون تعرفه، افزایش یافته است.
بر اساس گزارش پایش تحولات تجارت جهانی که از سوی مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران منتشر شده، سبقت گرفتن مکزیک (در ابتدا) و سپس کانادا از چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری آمریکا، نشاندهنده تغییر قابل توجه در پویایی تجارت جهانی است. این انتقال از چین به کانادا و مکزیک به کاهش هزینهها و سرعت بخشیدن به زنجیره تامین و در نهایت کاهش قیمت کالاها در آمریکا کمک خواهد
در این میان، شرکت ماد امواج آریا با تأمین نیازهای متنوع مشتریان داخلی و بینالمللی خود، سهم قابل توجهی از این واردات را به خود اختصاص داده است. با تکیه بر تخصص و تجربه در تولید و مونتاژ محصولات متنوع، این شرکت توانسته است به عنوان یکی از بازیگران کلیدی در بازار واردات و تأمین نیازهای مشتریان در چین و دیگر بازارهای هدف، نقشآفرینی کند. این موفقیت نه تنها بر ارتقای جایگاه شرکت ماد امواج آریا تأثیرگذار بوده، بلکه به افزایش تعاملات اقتصادی بینالمللی و تقویت روابط تجاری با چین کمک شایانی کرده است.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
پست های مرتبط
رونمایی از جدیدترین دستاوردهای سیستمهای امنیتی و لوازم جانبی در همایش بزرگ مازندران
رونمایی از جدیدترین دستاوردهای سیستمهای امنیتی و لوازم جانبی در همایش بزرگ مازندران شرکت ماد امواج…
آیا آفریقا جایگزین ایران برای صادرات نفت به چین شد؟
با وجود اینکه مسئولان کشور بارها تأکید کردهاند تحریمهای آمریکا تأثیر زیادی بر صادرات نفت…
آغاز رسمی واردات گوشیهای آیفون به کشور
سرپرست گمرک ایران اعلام کرد که مصوبه هیات وزیران در خصوص رفع ممنوعیت واردات گوشیهای…
ماد امواج آریا در نمایشگاه ایپاس ۲۰۲۴ : ارائه نوآوریها و دستاوردهای هوشمند حوزه امنیت و نظارت
نمایشگاه بینالمللی ایپاس (IPAS) بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای تخصصی در حوزه امنیت، حفاظت و…