چالش‌های تجارت خارجی در تحریم‌های بین‌المللی و راهکارهای جایگزین

اعمال تحریم‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر بر صنایع و بازرگانی ایران تأثیرات زیادی داشته و تجارت خارجی ایران را با چالش‌های اساسی مواجه کرده است. از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی که بازرگانی بین‌المللی با آن مواجه بوده است واردات و صادرات کالا است.

بااین‌حال مسئله تحریم برای تجارت خارجی ایران موضوعی تازه محسوب نمی‌شود، ازاین‌رو، شرکت‌های بازرگانی هوشمند همواره به فکر ایجاد و استفاده از راهکارهای جایگزین بوده‌اند؛ و با استفاده از این روش‌ها فعالیت تجاری خود را ادامه می‌دهند.

باتوجه‌به اهمیت موضوع، در این مقاله به بررسی تأثیر تحریم‌های ایران، چالش‌های پیش‌ِرو و ارائه راهکارهای جایگزین آن پرداخته؛ و اهمیت وجود شرکت‌های تخصصی مانند ماد امواج آریا در تسهیل فرایند واردات و صادرات کالا و پرداخت‌های ارزی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تحریم‌های ایران و چالش‌های تجارت خارجی

مهم‌ترین جنبه تحریم‌های ایران بر مسائل بازرگانی و پرداخت‌های بین‌المللی متمرکز است. این موضوع ورود و خروج کالا از کشور را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است. به‌طوری‌که مبادلات مالی و بانکی را با مشکلاتی مواجه کرده است. در ادامه مهم‌ترین مواردی که مورد تحریم واقع شد را بررسی می‌کنیم:

۱.     محدودیت در نقل‌وانتقالات ارزی

  • به‌واسطة تحریم‌های وارده ارتباط بانک‌های ایرانی با سیستم سوئیفت قطع شده است.
  • حساب‌های ایرانی در بانک‌های خارجی مسدود شده و با مشکلات زیادی روبرو شده‌اند.
  • به‌خاطر تحریم‌ها مجبور به استفاده از واسطه‌های مالی در کشورهای ثالث شده‌ایم.
  • به دلایل مذکور، هزینه‌های تبدیل و انتقال ارز به‌خاطر استفاده از نرخ غیررسمی افزایش ‌یافته است.

۲.     مشکلات برای باز کردن اعتبارات اساسی

  • اعتبارات اساسی صادره از بانک‌های ایرانی در بانک‌های خارجی مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند.
  • به دلیل عدم‌پذیرش اعتبار بانک‌های داخلی باید از طریق بانک‌های کشورهای واسط مانند چین یا امارات، اعتبارات اسنادی باز کرد.
  • به دلایل مذکور هزینه‌های مربوط به ضمانت‌نامه‌های بانکی افزایش پیدا کرده است.
  • به همین خاطر فرایند تأیید و پرداخت هزینه‌ها با پروسه‌های طولانی‌تری مواجه شده است.

۳.     افزایش هزینه‌های بیمه و حمل‌ونقل

  • تحریم‌های ایران بر حمل‌ونقل کشتی‌ها و شرکت‌های حمل بین‌المللی تأثیر می‌گذارد.
  • هزینه‌های بیمه نیز به دلیل ریسک بالای تحریم افزایش پیدا می‌کند.
  • به این منظور نیاز به استفاده از مسیرهای جایگزین و طولانی‌تر است.
  • قیمت تمام شده کالا به دلیل هزینه‌های لجستیک افزایش پیدا می‌کند.

۴.     فرایند طولانی ترخیص کالا از گمرک

  • به دلیل تحریم‌های ایران کالاهای وارداتی توسط گمرک به‌صورت جزئی‌تر و دقیق‌تر بررسی می‌شود.
  • برای اثبات منشأ ورود کالاها نیاز به بررسی و مدارک بیشتر است.
  • به دلیل تحریم‌های فناوری انجام تشریفات گمرکی با تأخیراتی مواجه شده است.
  • هزینه‌های دپو و انبارداری با افزایش روبرو شده است.

۵.     کاهش تنوع تأمین‌کنندگان بین‌المللی

  • به دلیل وجود تحریم‌های ایران بسیاری از برندهای معتبر از همکاری با شرکت‌های ایرانی خودداری می‌کنند.
  • به دلیل تحریم‌ها نیاز به پیداکردن تأمین‌کنندگان جدید در کشورهای غیر تحریمی است.
  • به همین دلایل ریسک کیفیت و تقلبی بودن کالاها افزایش پیدا می‌کند.
  • موضوعات بالا سبب می‌شود نیاز به بررسی و اعتبارسنجی بیشتر تأمین‌کنندگان جدید باشد.

راهکارهای جایگزین تحریم‌ها برای تجارت خارجی

در بخش قبلی چالش‌هایی را که تجارت خارجی در اثر تحریم‌های ایران با آن مواجه شده است بررسی کردیم. حال باید دید از چه راهکارهای جایگزین می‌توان استفاده کرد تا ضمن غلبه بر موانع، امکان اقدام فعالان تجاری وجود داشته باشد. ازاین‌رو، در این بخش به بررسی راهکارهای جایگزین می‌پردازیم:

۱.     تغییر مسیر تجارت به کشورهای با ارتباط دوستانه

در شرایطی که کشور با تحریم‌های بین‌المللی از جانب اروپا و آمریکا مواجه است، نیاز است برای انجام مبادلات بازرگانی به تغییر مسیر و استفاده از مسیر تجارت با کشورهای دوست و همسایه فکر کرد.

این راهکار یکی از مؤثرترین و ایمن‌ترین راه‌ها برای دورزدن تحریم‌هاست. به این منظور باید به دنبال کشورهایی بود که روابط دوستانه و مسالمت‌آمیزی در زمینه سیاست و اقتصاد با ایران دارند. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران، گزینه مناسبی برای جایگزین‌کردن واردات کالاهاست. زیرا چین محصولات متنوع و زیادی را تولید می‌کند و می‌توان برای واردات کالاهای الکترونیکی و سیستم‌های هوشمند و امنیتی از آن بهره برد.

یکی دیگر از کشورهای مناسب برای جایگزینی امارات متحده عربی است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و تجاری، نقش مهمی در ترانزیت کالا به ایران دارد. تعداد زیادی از شرکت‌های بازرگانی توانسته‌اند ارتباطات تجاری جایگزین خود را این کشورها برقرار کرده و زنجیره تأمین خود را به‌صورت پایدار حفظ کنند.

۲.     استفاده از روش‌های پرداخت جایگزین و خرید اعتباری

به دلیل قطع ارتباط سوئیفت با بانک‌های داخلی، یافتن روش‌های پرداخت جایگزین اهمیت ویژه‌ای دارد. به این منظور استفاده از سیستم‌های پرداخت غیربانکی مانند پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال مثل بیت‌کوین یا حساب‌های بین‌المللی در کشورهای ثالث می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

از سوی دیگر استفاده از روش پرداخت اعتباری نیز می‌تواند به‌عنوان یکی دیگر از راهکارهای جایگزین در نظر گرفته شود. در خرید اعتباری، فروشنده خارجی با اعتبارسنجی خریدار ایرانی، کالا را به‌صورت نسیه در اختیار او قرار می‌دهد و از طریق شرکت‌های بازرگانی معتبر مانند ماد امواج آریا هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.

شرکت‌های معتبر با استفاده از شبکه ارتباطی گسترده خود با تأمین‌کنندگان اماراتی و چینی، امکان خرید اعتباری برای مشتریان ایرانی را فراهم می‌کنند.

۳.     استفاده از شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی منطقه‌ای

در شرایط تحریم انتخاب روش مناسب حمل‌ونقل می‌تواند از هزینه‌های تمام شده واردات و صادرات کالاها بکاهد. این موضوع از این نظر اهمیت دارد که در شرایط تحریم، شرکت‎های حمل‌ونقل بین‌المللی از همکاری با ایران خودداری می‌کنند.

راهکار جایگزین در چنین شرایطی استفاده از شرکت‌های حمل‌ونقل منطقه‌ای است که در حمل کالا به ایران تخصص دارند. از جمله گزینه‌های موجود می‌توان از مسیر حمل‌ونقل ترکیبی مانند حمل زمینی از چین به ایران از طریق ترکمنستان یا حمل دریایی به بندرعباس و سپس حمل زمینی به مقصد نهایی استفاده کرد.

برای استفاده از بهترین روش‌ها می‌توان از خدمات شرکت‌های بازرگانی معتبر بهره برد؛ این شرکت‌ها با اشراف اطلاعاتی که دارند از بهترین مسیرهای حمل‌ونقل مطلع هستند و با ارتباطاتی که دارند می‌توانند مسیرهای مناسب را انتخاب و تعیین کنند.

۴.     پیداکردن تأمین‌کنندگان معتبر جایگزین

از دیگر موضوعات چالشی در شرایط تحریمی، پیداکردن تأمین‌کنندگان معتبر و قابل‌اعتماد است. به‌خاطر تحریم‌ها بسیاری از تولیدکنندگان خارجی حاضر به همکاری با شرکت‌های ایرانی نیستند. زیرا در این شرایط نگرانی‌هایی بابت دریافت وجه قرارداد وجود دارد.

برای حل این مشکل استفاده از خدمات مشاوره شرکت‌های بازرگانی معتبر که در زمینه پیداکردن تأمین‌کنندگان تجربه و ارتباطات گسترده‌ای دارند، می‌تواند کمک شایانی در این شرایط باشد.

سابقه و تجربه شرکت‌های بازرگانی معتبر می‌توانند تأمین‌کنندگان واقعی را از واسطه‌ها و دلالان تشخیص داده و بهترین گزینه را باتوجه‌به بودجه و شرایط مشتری انتخاب کنند.

۵.     استفاده از خدمات شرکت‌های ترخیص‌کار برای ساده‌سازی فرایند ترخیص

یکی از پیچیده‌ترین مراحل واردات کالا در شرایط تحریمی، مرحله ترخیص کالا از گمرک است. در حقیقت، مرحله گمرکی در شرایط عادی هم پیچیدگی‌های زیادی دارد. اما این موضوع در شرایط تحریم به یکی از چالش‌های اساسی تبدیل می‌شود.

در چنین شرایطی باید از خدمات شرکت‌های ترخیص کننده کالا استفاده کرد. دانش حقوق بازرگانی و گمرکی و سردرآوردن از پیچیدگی‌های آن تخصص این‌گونه شرکت‌هاست. این شرکت‌ها با آگاهی از جدیدترین بخش‌نامه‌های گمرکی و ارتباطات سازمانی، می‌توانند فرایند ترخیص را تسریع کنند.

استفاده از تجربه‌های شرکت‌های بازرگانی می‌تواند از پرداخت هزینه‌های اضافی مانند جریمه‌های گمرکی و دپو بکاهد. همچنین تهیه دقیق مدارک مورد نیاز و پیش‌بینی تمام مراحل اداری قبل از رسیدن کالا به گمرک می‌تواند در تعیین هزینه نهایی مؤثر باشد.

نقش شرکت ماد امواج آریا در تسهیل تجارت خارجی در شرایط تحریم

شرکت ماد امواج آریا در زمینه واردات سیستم‌های امنیتی و لوازم الکترونیکی جانبی، سال‌ها تجربه و تخصص داشته و برای شرایط تحریمی راهکارهای عملی و قابل‌انجام ارائه می‌دهند.

شرکت ماد امواج آریا در زمینه‌های زیر خدمات ارائه می‌کند:

  • مشاوره تخصصی رایگان برای انتخاب محصول و تأمین‌کننده
  • واردات تخصصی از دبی و چین با بهترین قیمت
  • خرید اعتباری بدون نیاز به نقل‌وانتقالات پیچیده ارزی
  • حمل‌ونقل بین‌المللی و ترخیص کالا با کمترین دردسر

اگر برای واردات سیستم‌های هوشمند، لوازم جانبی موبایل و دوربین مداربسته و… ، به دنبال راهی مطمئن هستید، کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره تخصصی برای واردات مطمئن هستند. به این منظور می‌توانید با شماره‌های شرکت تماس بگیرید یا از طریق فرم تماس، درخواست مشاوره خود را ثبت کنید.

نتیجه ‌گیری

شرایط سیاسی ایران در چند سال اخیر به‌گونه‌ای بوده است که تجارت خارجی و معاملات بازرگانی را با چالش‌های زیادی روبرو کرده است. تحریم‌های ایران راه‌های ورود و خروج کالا را بسته است و بازرگانان برای پرداخت هزینه مبادلات خود با مشکلات اساسی مواجه شده‌اند. از سوی دیگر، هزینه‌های انبارداری، دپو و هزینه‌های گمرکی و ترخیص کالا با افزایش روبرو شده است.

به این منظور راهکارهایی ارائه شده است که به‌عنوان جایگزین در چنین شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله راهکارهای جایگزین می‌توان به تغییر مسیر تجارت به کشورهای دوست، خرید اعتباری و روش‌های پرداخت جایگزین، استفاده از خدمات حمل‌ونقل بین‌المللی مطمئن، دریافت مشاوره تخصصی برای یافتن تأمین‌کنندگان معتبر و بهینه‌سازی فرایند گمرکی و ترخیص کالا اشاره کرد. با به ‌کارگیری این راهکارها، می‌توانید حتی در شرایط تحریم نیز کسب‌وکار خود را توسعه دهید.

برای به‌حداقل‌رساندن آثار تحریم باید از خدمات شرکت‌های بازرگانی معتبر مانند ماد امواج آریا استفاده کرد. با بهره‌گیری از این خدمات می‌توان ضمن دریافت مشاوره رایگان، به شبکه تأمین‌کنندگان معتبر و روش‌های پرداخت جایگزین دست پیدا کرد و فرایند خرید از چین و دبی را با استفاده از خرید اعتباری تسهیل کرد. به این وسیله می‌توان حتی در شرایط تحریم نیز تجارت پررونقی را تجربه کرد.

سؤالات متداول

به این منظور می‌توان از خدمات شرکت ماد امواج آریا استفاده کرد. این شرکت از روش‌های جایگزین مانند خرید اعتباری و مسیرهای جایگزین ترانزیت برای واردات کالا از چین استفاده می‌کند.

شرکت‌های بازرگانی معتبر مانند ماد امواج آریا با بررسی دقیق تأمین‌کنندگان، ریسک کلاهبرداری را کاهش می‌دهند.

با استفاده از مسیرهای وارداتی هوشمندانه و خدمات ترخیص کارآمد، می‌توان این محصولات را وارد کرد.

برای استفاده از خدمات اعتباری باید از شرکت‌های واسطه استفاده کرد که هزینه کالای شما را پرداخت کنند و سپس با استفاده از مهلت پرداخت، فرایند تصفیه را به‌صورت اقساطی انجام دهید.

بله این شرکت با ارائه خدمات گمرکی و ترخیص، فرایند واردات را کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر می‌کند.

Post a comment

Your email address will not be published.

Related Posts