۵ اشتباه رایج در قراردادهای بازرگانی | راهکارهای جلوگیری از آن

انجام معاملات و عقد قراردادها در دنیای تجارت بین‌الملل شرایط و چالش‌های خاص خود را دارد. کمترین بی‌دقتی می‌تواند نتایج و خسارات هنگفتی به بار آورد. قرارداد بین‌المللی از ظرافت‌های خاصی برخوردار است، به‌طوری‌که کمترین اشتباه می‌تواند روی تمام قرارداد و آثار آن تأثیر بگذارد.

ازاین‌رو، در این مقاله اشتباهات بازرگانی رایج در قراردادهای بین‌المللی که تجربه نشان داده توسط افراد زیادی انجام شده است را بررسی کرده و سعی می‌کنیم راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از آنها را ارائه کنیم.

اشتباهات بازرگانی شرکت‌ها در قراردادهای بین‌المللی

۱.تحقیق‌نکردن دررابطه‌با تأمین‌کنندگان

یکی از اشتباهات بازرگانی رایج در قراردادهای بین‌المللی این است که شرکت‌های معامله‌کننده بدون تحقیق کافی وارد مذاکره با تأمین‌کننده‌ای می‌شوند که ممکن است اعتبار کافی برای تأمین محصولات نداشته باشند.

تحقیقات کافی راجع به تأمین‌کنندگان از مهم‌ترین نکات است که باید به آن توجه داشت و نباید به‌خاطر کمبود وقت یا فشار مذاکرات با تأمین‌کننده‌ای وارد معامله شد که شرایط لازم برای قرارداد بازرگانی را نداشته باشد.

از جمله تبعات چنین اشتباهی این است که قرارداد به مشکل برخورد کرده و جلو نمی‌رود و حتی ممکن است تأمین‌کننده نتواند به تعهدات خود عمل کرده و محصولات مورد نیاز را فراهم سازد. یا اگر کالاها را فراهم سازد ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشد و طرف قرارداد خسارت زیادی ببیند و مورد سوءاستفاده واقع شود.

تأخیر در تحویل کالاهای مورد قرارداد نیز از دیگر تبعات چنین تصمیم عجولانه‌ای است. چنین آثاری که از عدم تحقیقات کافی ناشی می‌شود می‌تواند اعتبار شرکت را زیر سؤال برده و به روابط تجاری با مشتریان آسیب وارد کند.

۲.استفاده از قراردادهای آماده و پیش نوشته

دومین مورد از اشتباهات بازرگانی در قراردادهای بین‌المللی استفاده از قراردادهای آماده و پیش نوشته است. یک سری اوراق قراردادها به‌صورت از پیش نوشته شده و آماده وجود دارند که با جستجو در اینترنت می‌توانید به آنها دسترسی پیدا کنید.

به این اوراق، قراردادهای عمومی گفته می‌شود که مشخصات و شرایط آن به‌طورکلی تنظیم شده است. قراردادهای کلی و عمومی ممکن است برای شرایط خاص حاکم بر یک قرارداد متناسب نباشد.

از سوی دیگر حتی ممکن است ایرادات و مشکلات حقوقی در این قراردادها وجود داشته باشد؛ چرا که مشخص نیست توسط چه کسانی تنظیم شده است. آیا مشاور حقوقی و وکیل قراردادها بر شرایط آن نظارت داشته است یا خیر؟

دلیل استفاده از این دسته از قراردادها این است که شرکت‌ها بعضاً به اهمیت مسائل حقوقی آگاه نیستند و از موضوع تنظیم قرارداد توسط متخصص حقوقی سرباز می‌زنند تا در هزینه‌های شرکت صرفه‌جویی کنند.

اما اگر این قراردادها ناقص باشند یا در مواردی ابهام داشته باشند و طرفین قرارداد به مشکل بربخورند، مشخص نیست چطور می‌توان معضل را حل‌وفصل کرد. حتی ممکن است در صورت بروز اختلاف و ارجاع آن به محکمه، شرکت‌ها نتوانند احقاق حق کنند و حقوق خود را ازدست‌رفته ببینند.

چنین مسائلی می‌تواند منجر به ازدست‌دادن فرصت‌های بازرگانی بین‌المللی و حتی مورد قرارداد و کالاهای مورد نظر شود.

۳.بی‌توجهی به موضوع حمل‌ونقل و بیمه بارنامه

از جمله اشتباهات بازرگانی دیگری که شرکت‌ها در انجام قراردادهای بازرگانی مرتکب می‌شوند بی‌توجهی به مسائل حمل‌ونقل بین‌المللی و تعیین شرایط دقیق حمل کالا، انبار کالا، بسته‌بندی، بیمه، بارنامه، زمان تحویل و هزینه‌های آن است.

بی‌توجهی به چنین مسائل مهمی می‌تواند به حدی برای شرکت‌ها گران تمام شود که گاهی هزینه‌های بسته‌بندی، حمل‌ونقل، انبار و بیمه از هزینه‌های خرید کالا بیشتر شود.

عدم تعیین دقیق نوع حمل‌ونقل باعث می‌شود ترخیص کالاها با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و کالاها مدت‌های طولانی در انبارهای گمرک باقی بماند. این مسائل می‌تواند با تأخیر کالا، خرابی کالا، افزایش هزینه‌ها و ضررهای مالی به پایان برسد.

۴.نادیده‌گرفتن امور مالی و ارزی در نقل‌وانتقالات بین‌المللی

شاید بتوان اشتباهات ارزی را از بزرگ‌ترین و اثرگذارترین اشتباهات بازرگانی در قرارداد بین‌المللی تلقی کرد. انتخاب اشتباه ارز یا استفاده از ارز ناپایدار یا استفاده از واسطه‌های غیررسمی که مورد تأیید دولت‌ها و طرفین قرارداد نمی‌باشد، می‌تواند قرارداد را با تهدید جدی روبرو سازد.

از جمله آثار و تبعات اشتباهات ارزی می‌توان به ازبین‌رفتن سود مورد انتظار و تأخیر در انجام پرداخت‌ها اشاره کرد. این موضوع حتی می‌تواند باعث برهم‌خوردن قرارداد و مطالبه خسارت از طرف قرارداد شود.

۵.عدم توجه به توسعه بازار از طریق صادرات

یکی دیگر از اشتباهات بازرگانی قابل‌توجه در قرارداد بین‌المللی عدم توجه به توسعه بازار است. شرکت‌ها تا حدی توجه خود را بر واردات کالاها و بازارهای داخلی متمرکز می‌کنند که فراموش می‌کنند از ظرفیت بازارهای خارجی بهره ببرند.

توجه به وارداتِ صرف، ازدست‌رفتن فرصت‌های بازار و بی‌توجهی به صادرات باعث می‌شود موقعیت رقابتی و توازن میان واردات و صادرات کالاها از بین برود. شرکت‌ها با بی‌توجهی به بازار صادرات و پیداکردن بازارهای مناسب برای کالاهای داخلی از توسعه بازار خود باز می‌مانند و نمی‌توانند از تمام ظرفیت‌های بازار استفاده کنند.

راهکاری جلوگیری از اشتباهات بازرگانی در قراردادهای بین‌المللی

حال که با ۵ مورد از اشتباهات بازرگانی رایج در قرارداد بین‌المللی آشنا شدیم و از اهمیت چنین بی‌توجهی‌هایی آگاه گشتیم باید ببینیم چطور می‌توان از بروز و پدید آمدن این مشکلات جلوگیری کرد. به همین منظور باتوجه‌به اشتباهاتی که بیان شد راهکارهای متناسب با هر مشکل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • برای جلوگیری از اشتباهِ عدم تحقیقات کافی در مورد تأمین‌کنندگان کالا باید قبل از عقد قرارداد، اطلاعات دقیقی از پیشینه تأمین‌کننده و بازخوردهای مشتریان سابق او به دست آورد. مجوزها و گواهی‌نامه‌های وی مورد بررسی قرار گیرد و صحت‌وسقم آنها مشخص شود.

اگر اطلاعات کافی دررابطه‌با تأمین‌کنندگان کالا ندارید و نمی‌توانید از اعتبار آنها مطمئن شوید بهتر است از شرکت‌های داخلی معتبر که سابقه و عملکرد مناسبی در این زمینه دارند استفاده کنید. با استفاده از مشاوره‌های تخصصی و حرفه‌ای شرکت‌های واردات و صادرات در داخل می‌توان از بروز خسارت‌های آتی جلوگیری کرد.

  • برای جلوگیری از اشتباهِ استفاده از قراردادهای عمومی باید از مشاوره حقوقی متخصصان امر بهره برد و کار مهم را به کارشناسان خبره سپرد. درست است که استفاده از مشاوره حقوقی برای بررسی قراردادها و اطمینان از متناسب بودن و درستی آنها هزینه‌های مالی در بر دارد. ولی قطعاً استفاده‌نکردن از خدمات حقوقی هزینه‌های سنگین‌تری به جا خواهد گذاشت.

مشاوران حقوقی باتجربه، مهارت و آگاهی از قوانین توانایی این را دارند که تمام جزئیات قرارداد از جمله شرایط، نوع کالا، نحوه پرداخت، زمان تحویل، نحوه حمل‌ونقل و سایر شرایط قرارداد را تضمین کنند؛ بنابراین استفاده از قراردادهای استاندارد که به‌وسیله وکلا و مشاوران حقوقی تنظیم شده است قابل‌چشم‌پوشی نیست.

  • برای جلوگیری از اشتباهِ بی‌توجهی به امور حمل‌ونقل بین‌المللی باید روش‌ حمل‌ونقل مانند نوع آن که دریایی، هوایی یا زمینی است به طور شفاف مشخص شود. برای جلوگیری از ورود خسارت به کالاها از شرکت‌های حمل‌ونقل معتبر استفاده گردد و ضمن دریافت بارنامه، بیمه مناسب نیز تعیین گردد.

به این منظور می‌توانید از مشاوره تخصصی شرکت‌های خدمات‌دهنده در این زمینه استفاده کنید و مشاوره لجستیکی را پیش از عقد قرارداد برای امور حمل‌ونقل انجام دهید.

  • برای جلوگیری از اشتباهات ارزی و مالی در نقل‌وانتقالات بین‌المللی باید قبل از تنظیم قرارداد با درنظرگرفتن شرایط اقتصادی مانند تحریم‌ها و محدودیت‌ها ارز مناسبی را برای انجام پرداخت‌ها انتخاب کرد.

به این منظور می‌توان از خدمات ارزی شرکت‌های خدمات‌دهنده برای کسب اطلاعات صحیح استفاده کرده و ضمن ثبت نرخ دقیق ارز و نحوه پرداخت در قرارداد از بروز مشکلات مالی عظیم جلوگیری کرد.

  • برای جلوگیری از اشتباه ازدست‌رفتن فرصت صادرات باید به توسعه کسب‌وکار و پیداکردن بازارهای جدید برای صادرات کالاهای داخلی هم توجه کرد. استفاده از مشاوره بازاریابی برای تحلیل دقیق بازارهای هدف، شناخت رقبا و معرفی محصولات خود به بازارهای جهانی راهی عاقلانه و منطقی در جهت ارتقا و بهبود صنعت کسب‌وکار است.

نتیجه‌گیری

تجارت بین‌المللی از حساسیت‌ها و ظرافت‌های خاصی برخوردار است که نیازمند آگاهی دقیق از شرایط، قوانین و امور قراردادهاست. بی‌توجهی به این مسائل مهم و بروز برخی اشتباهات بازرگانی به‌ظاهر کوچک می‌تواند آثار و تبعات گسترده مالی و مادی در قرارداد بین‌المللی به همراه داشته باشد.

بنابراین، برای پیشگیری از اشتباهات مهلک در قراردادهای بین‌المللی باید از مشاوره و خدمات تخصصی استفاده کرد. هر کدام از بخش‌های تجارت بازرگانی، صادرات و واردات نیاز به مهارت، تجربه و تخصص ویژه‌ای دارد که کارشناسان امر را طلب می‌کند.

به این منظور استفاده از خدمات شرکت‌‌های معتبر مانند شرکت ماد امواج آریا انتخابی منطقی و هوشمندانه است که بروز خطرات و خسارت‌های آینده را به صفر می‌رساند. برای استفاده از مشاوره تخصصی، لجستیکی و حقوقی با کارشناسان شرکت ماد امواج آریا در ارتباط باشید و با برنامه‌ریزی دقیق و آگاهی به‌صورت حرفه‌ای در قراردادهای بازرگانی خود ورود کنید.

سؤالات متداول

پیداکردن تأمین‌کنندگان معتبر امری تخصصی و نیازمند مهارت است که بدون بهره‌بردن از مشاوره تخصصی امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین توصیه می‌شود از خدمات مشاوره‌ای شرکت‌های معتبر استفاده کنید.

شرکت ماد امواج آریا با داشتن نماینده در کشورهای چین و دبی امکان خرید اعتباری از این کشورها را فراهم کرده است.

استفاده از مشاوره تخصصی کارشناسان شرکت ماد امواج آریا کاملاً رایگان است و می‌توانید با خیال راحت از راهنمایی‌هایی کارشناسان حرفه‌ای بهره ببرید.

اسناد ترخیص کالا مقوله‌ای تخصصی است که کارشناسان ماد امواج می‌توانند در تهیه دقیق آنها به شما کمک کنند. با وجود این اسنادی مانند فاکتور، بارنامه، گواهی مبدأ و فرم‌های گمرکی از جمله اسناد مورد نیاز ترخیص کالا هستند.

شرکت ماد امواج آریا واردات سفارشی مبتنی بر نیاز مشتری را انجام می‌دهد.

Post a comment

Your email address will not be published.

Related Posts