آیا آفریقا جایگزین ایران برای صادرات نفت به چین شد؟
با وجود اینکه مسئولان کشور بارها تأکید کردهاند تحریمهای آمریکا تأثیر زیادی بر صادرات نفت ایران نگذاشته، اما شواهد خلاف این ادعا را نشان میدهند. به دنبال انتخاب دونالد ترامپ و بازگشت موج تحریمها، شرایط صادرات نفت ایران دچار تغییرات چشمگیری شد، و حالا حتی پیش از روی کار آمدن رئیسجمهور جدید ایالات متحده، تبعات این سیاستها گریبانگیر صادرات نفت ایران شده است.
نفت آفریقا جایگزین نفت ایران شد
اخیراً یکی از پالایشگاههای مستقل چین، تصمیمی بیسابقه گرفت و بهجای خرید نفت از ایران و روسیه، سفارش بزرگی از نفت سبک آفریقا ثبت کرد. این محموله که شامل دو میلیون بشکه نفت میشود، شبیه به نفت سبک ایران است، اما دلایل مختلف باعث شده تا این پالایشگاه ترجیح دهد دیگر از ایران خرید نکند. این اقدام نشان از افزایش ریسک خرید نفت از ایران حتی با وجود تخفیفهای بزرگ دارد.
آیا تحریمها واقعاً اثر ندارند؟
محسن پاکنژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم، در حاشیه جلسه هیئت دولت تأکید کرد که فارغ از اینکه رئیسجمهور آمریکا چه کسی باشد، سازوکارهای وزارت نفت برای افزایش فروش نفت بهخوبی طراحی شده و نیازی به نگرانی وجود ندارد. اما این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که آمار فروش نفت چیز دیگری میگوید. از زمان خروج آمریکا از برجام، صادرات نفت ایران که در اوج خود به ۲.۸ میلیون بشکه در روز رسیده بود، به زیر ۱۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرد. درحالیکه ایران با ارائه تخفیفهای قابلتوجه تلاش کرده مشتریان نفتی خود، بهویژه چین، را حفظ کند، این بار حتی تخفیفهای بزرگ هم نتوانستهاند مانع از دست رفتن یکی از مشتریان اصلی شوند.
تخفیفهای بزرگ و کاهش تقاضا
مبنای قیمتگذاری نفت ایران، نفت برنت است که همواره از نفت کشورهای عضو اوپک گرانتر است. برای جذب مشتری، ایران به طور معمول تخفیفهایی بین سه تا شش دلار ارائه میدهد. با این حال، حتی این تخفیفها نتوانستهاند مانع از خرید نفت آفریقا با قیمت بالاتر شوند. به نظر میرسد که اگر تدابیر مؤثری برای مقابله با تحریمها اندیشیده نشود و صادرات نفت به مسیر کاهش ادامه دهد، درآمدهای نفتی ناچیز کنونی نیز در خطر از بین رفتن قرار میگیرد.
شرکت ماد امواج آریا با تمرکز بر تولیدات داخلی و ارائه راهکارهای پیشرفته در حوزه سیستمهای نظارتی و امنیتی، در شرایطی که تحریمها و محدودیتهای بینالمللی بر بخشهای مختلف اقتصادی ایران تأثیر گذاشتهاند، نقشی کلیدی در کاهش وابستگی به واردات کالاهای اساسی و حفظ امنیت کشور ایفا میکند. این شرکت، با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، نهتنها به تأمین تجهیزات حیاتی برای سازمانها و کسبوکارها میپردازد، بلکه در شرایط پیچیده و پرریسک فعلی، تلاش دارد با بهبود زیرساختهای فناوری و تقویت همکاریهای داخلی، اثرات چالشهای ناشی از تحریمها را به حداقل برساند. این تولیدات گام بزرگی برای به بلوغ رسیدن و افزایش صادرات به آفریقا و دیگر قارهها خواهد بود.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
پست های مرتبط
آغاز رسمی واردات گوشیهای آیفون به کشور
سرپرست گمرک ایران اعلام کرد که مصوبه هیات وزیران در خصوص رفع ممنوعیت واردات گوشیهای…
ماد امواج آریا در نمایشگاه ایپاس ۲۰۲۴ : ارائه نوآوریها و دستاوردهای هوشمند حوزه امنیت و نظارت
نمایشگاه بینالمللی ایپاس (IPAS) بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای تخصصی در حوزه امنیت، حفاظت و…
ماد امواج آریا: پیشگام در تولید داخلی، پیشرو در صادرات جهانی
شرکت ماد امواج آریا، به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان محصولات امنیتی هوشمند در کشور،…
اسپیکر Beebox99 : انقلابی در دنیای صدا
امروزه، واردات اسپیکرهای با کیفیت از چین به یکی از فعالیتهای مهم در صنعت لوازم…